dissabte, 24 de març del 2007

Queluz, Palácio Nacional








A molt poca distància de Lisboa, a Queluz es pot visitar el Palácio Nacional, que va esdevenir la residència d'estiu de la família reial portuguesa a mitjan segle XVIII. La Corona havia expropiat la finca i la residència original al seu amo, el marquès de Castelo Rodrigo, com a càstig per haver estat partidari de Castella durant l'ocupació de Portugal, que va acabar al 1640. El lloc va passar a mans dels segons fills dels monarques, els infants, que per tant no eren pas prínceps-hereus de la Corona.


L'infant Dom Pedro va convertir la propietat en un autèntic palau a començament del segle XVIII. Quan es va anunciar el seu casament amb la seva neboda, la futura reina Maria I, Queluz va esdevenir ja en un autèntic palau reial, adequant-se per a recepcions oficials, festes i afers administratius. Hi destaquen els seus jardins, ara en procés de rehabilitació.


El Palácio és considerat el Versalles portuguès. Està obert al públic des de 1940.


Molt a la vora, dins de la ciutat de Queluz, es poden tastar els fofos de Belas, una mena de pa de pessic molt tou que té una fina capa de crema. Barrejar-ho amb la famosa ginjinha (el licor de cirera) és un berenar ideal.


2 comentaris:

merike ha dit...

Veuré aquest palau meravellós en maig. Un plaer per veure les teves fotos magnífiques, gràcies!

Fernanda Gueiros ha dit...

Que doce maravilhoso! Me dá água na boca só de olhar! Espetáculo este Portugal! Um dia conhecerei de perto a terra de meus ascendentes patrícios!