dijous, 6 de setembre del 2007

Monsaraz






Nucli de població que pertany al municipi de Reguengos de Monsaraz i que es troba a tocar de la frontera amb Espanya. Als seus peus passa el Guadiana, en un punt on s'hi poden fer trajectes en vaixell. La vila es troba dalt d'un turó, des d'on visualment presideixen les seves muralles i el Castelo, de color marró fosc, i la blanca església de Santa Maria da Lagoa.

Pocs carrers, empedrats; com la Travessa do Balcâo. Dos de principals, que creuen de punta a punta el nucli antic, emmurallat; la rua de Santiago i la Direita, que més enllà de Santa Maria da Lagoa es diu José Fernandez Caeiro (aquí es troben les cases de la segona foto). Casetes baixes, blanques. Tranquil·litat envejable. I pensions on poder dormir i encomanar-se d'aquesta pau difícil de trobar.

Monsaraz va ser la capital del municipi fins al 1838, any en què ho va començar a ser Reguengos de Monsaraz. La vila va ser conquerida als àrabs al 1157 per les forces de Geraldo Sem Pavor. És un dels nuclis poblats més antics de Portugal.